Ricard Ballera Kirchoff

Ricard Ballera Kirchoff

Ricard Ballera Kirchoff

Nascut a Berlín el 16 de desembre del 1965, aquest periodista i gestor intercultural ha exercit diverses professions en l’àmbit editorial i audiovisual. Fill de mare alemanya i pare català, va començar a treballar l’any 1984 per pagar-se els estudis i va passar per empreses berlineses com Jacob’s, Philip Morris i Zapf, entre d’altres.

L’any 1992 comença a treballar a Barcelona com a freelance per a Círculo de Lectores i, després de diverses experiències com a redactor, realitzador multimèdia i gestor intercultural, entra en contacte amb el món sindical i esdevé delegat per CCOO al Comitè d’Empresa de Círculo de Lectores.

Des del 2005 fins al 2009 ha desenvolupat la tasca de conseller EURES per CCOO de Catalunya, assessorant treballadors i treballadores en mobilitat i reforçant el treball sindical interregional a la Secretaria de Política Internacional.

El 2009 entra a formar part de la Comissió Executiva de CCOO de Catalunya com a secretari d’Internacional, i assumeix al X Congrés, el 2012, la responsabilitat executiva sobre la Secretaria d’Internacional, Migracions i Cooperació. Actualment exerceix la presidència europea dels Consells Sindicals Interregionals i participa a l’Executiva de la Confederació Europea de Sindicats.